Küçük Mutfak Dekorasyonu

Mutfak ev ve yaşam alanlarında çoğu zaman önemli görülen ve her zaman fazla vakit geçirilen yerlerden bir tanesidir. Küçük olması dekorasyon konusunda yapılan bazı değişiklikler ile giderilebileceğinden bu detayların neler olduğunun bilinmesi gerekir. Mutfakta kullanılan malzeme sayısı olması gerekenden fazla olduğunda kullanılan alanların daha da küçük görünmesi kaçınılmaz bir hal alır.

Bunun için mutfağınızın küçük olmasına neden olacak etmenleri ortadan kaldırmak gerekir. Algı olarak bile küçük olması sorununu ortadan kaldırmak daha ferah bir mutfağa sahip olmanız anlamına gelecektir. İlk olarak mutfak malzemelerinin küçük seçilmesine dikkat etmek daha çok kullanım alanı elde edilmesini mümkün hale getireceğinden bu adımla başlamak en doğrusudur. Küçük mutfak dekorasyonu konusunda bilinmesi şart olan farklı etmenler vardır.

Kullanım Alanlarının Fonksiyonel Oluşturulması

Mutfakta kullanılan malzemeler yemek yapılmasından kaynaklı olarak her zaman fazladır. Bu durum da depolama ve saklama alanlarının fazla olması anlamına gelir. Gereksinimden fazla eşyanın mutfakta tutulması zorunlu olmadıkça önerilmez. Bunun yanında mutfağınızda bazı noktaları yer kazanmak için değerlendirmek daha kullanışlı bir mutfak elde edilmesine olanak tanır:

  • Göze görünmeyen yerlere aydınlatmalar takarak kullanım alanı oluşturulabilir,
  • Raflar eklenerek saklanması gereken besinler için kullanılır hale getirilir,
  • Askı veya benzeri malzemelerle genişlik sağlanabilir.

Bunların tamamı mutfakların kurtarıcı kullanım alanlarına sahip olmasına olanak tanıyacağından önemlidir. Raflara konserve, reçel veya kuru pişeceklerin dizilmesi için bile kullanışlı yerler dizayn edilebilir. Küçük algısı da yıkılmış olacağından dekorasyon malzemelerinin kullanımı önerilir.

Renklerin Seçimi

Renkli şekilde seçilen mobilyalar, tasarımlar veya dolaplar mutfağınızın belki göze daha hoş görünmesine neden olabilir. Ama renk seçimlerinde bulunurken mutfağı küçük olanların daha çok beyaz ve tonlarını kullanması önerilir. Küçük kapalı renkler alandaki ışığın kaybolmasına ve olması gerekenden daha küçük görünmesine etki edeceğinden önerilmez. Renkleri belirlerken zevkiniz kadar aydınlık ve ferah bir ortam elde edilmesine de dikkat edilmelidir.

Duvarların Büyüsü

Mutfağınız ne kadar küçük olursa olsun duvarlara sahip olacaktır. Duvarların sadece dekorasyon malzemeleri için kullanılması zorunlu değildir. Aksine hem dekorasyon hem de fonksiyonel şekilde dizayn edilebilir. Bilinçli bir dekorasyon yapıldığında duvarlarınızda göze hoş gelen ve evin kendi dokusuna ait olan bir yapı elde edilmesi sağlanabilir. Bunun için doğal ve şık dolaplar, dekorasyon gibi görünen parçalar seçilebilir.

Tavan ve Kapıların Önemi

Tavanların mutfakta kullanımına ender şekilde rastlanır. Aslında tencere, tava gibi büyük parçaların dolaplarda yer kaplamasını engellemek adına tavanı daha fonksiyonel hale getirmek düşünülebilir. Hem daha ön plana çıkan bir tasarım çizgisi yakalanırken hem de dolaptan tasarruf edilmiş olur. Fazla engin olmayan tavanlar için ideal bir fikir olabilir. Tavan kadar kapıların nerede olduğuna da önem verilmelidir. Kapının fazladan yer kaplayacağı, duvarları kullanışsız hale getireceği bilinerek optimal şekilde olması sağlanmalıdır.

Mobilyaların Küçük ve İşlevsel Olması

Olmazsa olmaz şeklinde nitelenebilen mobilyalar veya masaların daha optimal şekilde yer kaplayacak modellerine bakılmalıdır. Bu sayede mobilyaların kullanışlı olması ve gereksiz yer alması sorunu da ortadan kalkar. Tezgah seçiminde de gereksiz şekilde büyük ve gösterişli olanlar seçilmemelidir. Böyle olması daha az alan kalmasının önüne geçecek bir durumdur.

Seçimlerinizde mutfağın olağan durumlarda bile kalabalık bir yapısı olduğu unutulmadan hareket edilerek karar verilmelidir. Güneş alan ve aydınlatılan yerlerin çok olması da küçük mutfak algısının ortadan kaybolmasına olanak tanır. Seçimler kadar yerleştirme yaparken de bu çizgilerden sapmamaya dikkat edilmelidir.

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir